2019-06-19 15:19:58• hírek • Bede Emőke

Velencévé változtatta Szatmárnémetit a hirtelen lezúduló csapadék FRISSÍTVE

Az Országos Meterológiai Szolgálat néhány órával a szerda délutáni vihar kezdete előtt sárga kódot adott ki az ország legnagyobb részére, köztük Szatmár megyére is, az eső pedig nem váratott sokáig magára: rég látott intenzitással zúdult alá városunkra.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék elnyelése kihívást jelentett a csatornák számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy városunk több utcájában is nehézkesen zajlott a közlekedés a magas vízszint miatt: óvatosan kellett közlekedniük autósoknak, gyalogosoknak egyaránt. Sőt, a kritikus pontokon már a hatóságok közbelépésére is szükség volt: néhol biztonságos forgalomirányításra volt szükség, máshol pedig a felgyülemlett víz kiszivattyúzására.


Az OMSZ által kiadott, szerda este 23 óráig érvényes riasztás megyénkből egyébként nem csak Szatmárnémetit, hanem Turcot, Sárközújlakot, Lázárit, Halmit, Szatmárudvarit, Vetést, Szatmárpálfalvát, Túrterebest, Batarcsot, Mikolát, Pusztadarócot, Batizt, Kisgércét, Kökényesdet és Egrit érinti. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés, de ahogy újabb információkkal rendelkezünk, cikkünket frissítjük.


FRISSÍTÉS: A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség közölte: igyekeznek minél hamarabb reagálni a bejelentésekre, illetve hasonló lépéskre kérték az önkéntes tűzoltóegységeket is. Több helyen elöntötte a víz az alagsorokat, az erős szél pedig fákat döntött ki. Hamarosan további információkkal érkezünk.














 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: